В Одеському зоопарку оселилися нові мешканці – бабуїни

Наразі тварини освоюють нову територію

Пара молодих бабуїнів з’явилася в Одеському зоопарку. Як зазначило керівництво закладу, тварини мають різні характери, але дуже дружні, кмітливі та із задоволенням досліджують новий вольєр. Про це повідомили в Одеській міській раді. Від сьогодні Одеський зоопарк запрошує відвідувачів поспостерігати за веселими іграми нових мешканців звіринцю.


Співробітники зоопарку розповіли, що павіан бабуїн, або бабуїн -  великий примат з роду павіанів родини мавпових. Свою наукову назву, що в перекладі з грецької означає “собакоголовий”, бабуїн (лат. Papio cynocephalus) отримав завдяки надто витягнутій морді, незвичайній для приматів. Поширені в Центральній і Східній Африці.

Цікаві факти про тварину: 
  1. Павіани відрізняються від всіх інших своїх побратимів вражаючою витривалістю, агресивністю і здатністю пристосовуватися.

  2. Дорослі самці павіанів досягають маси в 40 кілограмів, самки важать трохи менше.

  3. 8. Шерсть у павіанів темно-бурого кольору, і вони по праву вважаються майстрами маскування: тварин важко помітити на тлі землі або дерев.

  4. 9. Проживають вони біля водопоїв, а в період посухи деякі тварини викопують ями в руслах пересохлих річок і таким чином добувають дорогоцінну вологу.

  5. 10. Майже весь вільний час ці мавпи проводять у пошуках їжі. Вони харчуються ягодами, фруктами, травами, пташиними яйцями, комахами, корінцями рослин.

  6. 11. У пошуках прожитку павіани можуть за день подолати близько 40 кілометрів

Нагадаємо, що директор Одеського зоопарку Ігор Бєляков повідомив, що зоопарк прихистив двох лебедів. Обидва птахи вдарилися об дроти та впали. Про це повідомив "Одеський зоопарк" на сторінці у Facebook. Лебеді опинилися на даху будинку в приватному секторі. Наразі птахи в надійних руках співробітників Одеського зоопарку, тож їм вже надається необхідна допомога.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися