В Одесі театр юного глядача закрив сезон: подробиці

В основі вистави сюрреалістичний твір Емми Андієвської

Одеський театр юного глядача 30 липня завершив театральний сезон виставою “Джалапіта” в стилі “манкі-драма”. Як пояснила режисерка Поліна Коробейник (Булюк) в основі вистави сюрреалістичний твір Емми Андієвської - про героя Джалапіту, що мандрує світом. Єдине, що точно відомо про Джалапіту - що він добрий.

"Я часто просто беру якийсь текст, або сама пишу, або із командою, деконструюємо його та на основі текстової історії робимо сценічну. Тут  в нас є текст й він абсолютно прекрасний й мені не хотілося його ілюструвати. Тому ми створили власну історію. Джалапіта подорожує світом... Чи не подорожує, а просто живе в ньому. Щось дізнається про людей або про себе", - зазначила режисерка. 

Сценографкою та художницею по костюмах виступила Олена Штепура, композитором - Арсеній Журавель.Акторський склад:Ляна Карєва, Павло Калінін, Олександр Давлятян, Ірина Шинкаренко, Тереза Заурбекова, Сергій Черноіваненко.

"Зараз під час війни дуже важко підібрати матеріал, який треба саме під час повномасштабної агресії ставити у тих умовах, в яких ми живемо. "Джалапіта" виникла після того, як я ознайомилася із творчістю Емми Андієвської й захопилася поставити цю виставу. Я вирішила, що поставити її зможе Поліна Коробейник дала їй прочитати та художниці і їм сподобалося. Після цього були тренінги. Це відродження українського авангарду та мікс різноманітних театральних течій. Це важливо для акторів. Тому що це мікс всього, що ми знаємо. До того ж твір Емми Андрієвської складний, філософський, він народжує багато питань щодо пізнання себе та світу", - зазначила директорка. 

Нагадаємо, що з початком повномасштабного вторгнення Театр юного глядача поставив всього дві вистави. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Лілія Штекель, керівниця літературно-драматургічної частини Одеського театру юного глядача ім. Юрія Олеші.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися