Судна відмовляються швартуватися у порту “Ізмаїл”: причина

Наразі у порту Ізмаїлу перебувають 117 суден

Минулої доби капітани двох суден відмовилися від швартування в порту “Ізмаїл”. Причина - моряки не хочуть ризикувати після нічної атаки російських окупантів на портову інфраструктуру Дунаю. Про це повідомив представник Одеської залізниці на нараді під керівництвом заступника директора департаменту комерційної роботи АТ "Укразалізниця" (УЗ) Валерія Ткачова.

"Налагоджується робота з вивантаження зернових вантажів, але є певні проблеми... За добу два капітани відмовилися пришвартуватися у зв'язку з подіями, які були... усі про них знають", - сказав представник Одеської залізниці.

Станом на сьогодні у порту Ізмаїлу перебувають 117 суден, очікується 20 суден, 21 судно вирушає в найближчі 24 години. Про це стало відомо з застосунку для моніторингу військово-морського руху MarineTraffic. Як повідомлялося в понеділок, кількість суден у порту "Ізмаїл", за даними Marine Traffic, зросла до 120 проти 109 минулого тижня. Протягом тижня кількість суден у порту становила 111-113.

Нагадаємо, що атаки зруйнували будівлі в Ізмаїльському порту та зупинили судна, які готувалися прибути туди для навантаження українського зерна. Відомо про виникнення пожеж. Елеватори, зернові ангари, виробничі та складські приміщення зазнали значних пошкоджень. Дані стеження за комерційними судами показують, що десятки міжнародних судів зупиняються і кидають якір у гирлі Дунаю, багато хто з них зареєстрований для прибуття до Ізмаїлу з Чорного моря.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що вночі 2 серпня, Одеська область опинилася під обстрілом безпілотників "Shahed-136", які були запущені з Азовського моря через Чорне. Атака, яка була спрямована на південні райони області з очевидною метою — об'єкти портової та промислової інфраструктури регіону. Сили протиповітряної оборони працювали 3 години поспіль. Більшість із запущених дронів-камікадзе була збита. Проте деякі із запущених ворогом “Шахедів” поцілили в портову інфраструктуру області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися