Дипломуваня моряків: судова тяганина продовжується

Суд прийняв до розгляду оскарження реорганізації системи дипломування моряків

Одеський окружний адміністративний суд прийняв до розгляду оновлений позов проти Адміністрації судноплавства. Позивач вимагає повернути дипломування моряків через Інспекцію з питань підготовки та дипломування моряків (ІПДМ) з використанням сервісу VRF ITCS. Про це повідомляє Ukrainian Shipping Magazine.

“Позивач скористався своїм процесуальним правом, змінив позивні вимоги та просив суд прийняти їх до розгляду. Суд прийняв до розгляду відповідну заяву та в подальшому буде здійснювати розгляд даної справи з її урахуванням. Представники Адміністрації судноплавства в межах свої повноважень вживають всіх необхідних заходів для того щоб рішення у даній судовій справі було законним та обґрунтованим”, написав Евген Ігнатенко на своїй сторінці в Фейсбук. 

Нагадаємо, ІПДМ відзначилась вкрай високим рівнем корупції. Державну кваліфікаційну комісію звинувачували у необ’єктивності та створенні штучних перепон у складанні іспиту для моряків. Так, у січні 2021 року одному з фахівців вдалося оскаржити результати екзамену ДКК в суді, але такі випадки — це винятки

Раніше “Коментарі” повідомляли, що українські моряки зможуть складати іспити на підтвердження кваліфікацій та присвоєння звання в Польщі. Про це розповіли в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури. Подати заяву моряк може як в Україні, так і за її межами – для цього достатньо направити запит поштою або через представника в Адміністрацію судноплавства або ДП “Моррічсервіс”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися