Українські моряки зможуть складати кваліфікаційні іспити в Польщі

З 2 серпня розпочалася реєстрація на тестування у Варшаві

Українські моряки зможуть складати іспити на підтвердження кваліфікацій та присвоєння звання в Польщі. Про це розповіли в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури. Подати заяву моряк може як в Україні, так і за її межами – для цього достатньо направити запит поштою або через представника в Адміністрацію судноплавства або ДП “Моррічсервіс”. Крім того, у відомстві підкреслили, що невдовзі кожен моряк зможе це швидко зробити засобами порталу Дія

Комп’ютерний іспит CES 6.0 мореплавці зможуть скласти в просторі "MRS in Poland". На іспиті буде член Державної кваліфікаційної комісії моряків, який одразу після його закінчення показує автоматично сформовані результати та видає сертифікат.

“Складання іспиту з використанням міжнародно визнаної системи комп’ютерного тестування CES 6.0 є єдиною офіційною умовою для підтвердження кваліфікації з метою присвоєння звання. З 2 серпня розпочато прийом заяв на проходження тестів у Варшаві, в приміщеннях обладнаних за всіма стандартами”, - йдеться в повідомленні відомства. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що моряки зможуть подати заяву та отримати кваліфікаційні документи через довірену особу. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України. Там зазначали, що зміни до постанови №1499 внесли за спільної ініціативи Мінвідновлення та Адміністрації судноплавства. 

Нагадаємо, що суд задовільнив апеляційну скаргу Адміністрації судноплавства та розблокував процедуру прозорого дипломування моряків. 26 червня шостий апеляційний адміністративний суд своїм рішенням скасував ухвалу Київського окружного адміністративного суду, якою заборонив Адміністрації судноплавства виконувати повноваження, передбачені постановою №1499. Про це повідомив голова Адміністрації Євгеній Ігнатенко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися