ОМКФ 2023 відбудеться з 19 по 26 серпня в Одесі та Чернівцях

В Одесі пройдуть спеціальні програми фестивалю в кінотеатрі Multiplex

З 19 по 26 серпня, одразу на двох локаціях — у Чернівцях та Одесі  відбудеться 14-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ). У рамках Національної конкурсної програми, будуть представлені десять повнометражних фільмів, які змагатимуться за звання кращих.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Глядачі матимуть можливість насолодитись показами конкурсних і позаконкурсних програм фестивалю, а також відвідати індустріальні заходи, які пройдуть у Чернівцях, на Буковині. Ретроспективні та спеціальні програми, зокрема програма "Зроблено в Одесі", відбудуться в кінотеатрі Multiplex, що знаходиться у ТРЦ Gagarinn Plaza в Одесі.

Українські фільми змагатимуться у двох номінаціях: "Найкращий український повнометражний ігровий фільм" та "Найкращий український повнометражний документальний фільм". 

Під час ОМКФ, глядачам буде представлена спеціальна програма "Зроблено в Одесі", яка включатиме шість фільмів, створених у місті або командами, що базуються тут.

Серце й душа ОМКФ назавжди належать Одесі, тож для нас важливо, аби в рідному місті фестивалю також проводились заходи. Саме тому ми вирішили, що для Одеси цьогоріч має бути створено спеціальну програму, — зазначила гендиректорка ОМКФ Анна Мачух.

Нагадаємо, що Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) закриється фільмом "Клуб Зеро" від австрійської режисерки Джессіки Гауснер. Ця кінострічка здобула міжнародну популярність після своєї прем'єри в основному конкурсі 76-го Каннського кінофестивалю.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися