Нещодавні відключення світла в Одесі не пов'язані з глобальними проблемами в енергосистемі регіону, - Кудрицький

Наразі аварія ліквідована

Нещодавно в Одесі фіксували тимчасові відключення світла. Як виявилось, на одній із високовольтних підстанцій сталася аварія, яку енергетикам вдалося швидко ліквідувати. Відключення 2 серпня не пов'язані з глобальними проблемами в енергосистемі регіону. Про це під час брифінгу в Ukraine Media Center Odesa розповів голова правління Національної енергетичної компанії “Укренерго” Володимир Кудрицький.

"Частина відключень була пов'язана з аварійними ситуаціями у магістральних мережах. Це чисто технічні причини, вони досить швидко були усунуті, протягом до пів години. Це як стан обладнання, який вплинув на такі ситуації, так і специфічний і не дуже звичний для людей фактор, як птахи, які іноді також можуть перекрити магістральні та розподільчі лінії електропередач, чим спричинити короткострокові відключення", - зазначив Кудрицький.

Зазначимо, що за інформацією Національної енергетичної компанії України (НЕК Укренерго), в Одеській області на 3 серпня достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів. Втім сьогодні електрики планують провести ремонтно-відновлювальні роботи з тимчасовим відключенням абонентів. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Нагадаємо, що нещодавно на Одещині вирувала негода. Через погодні умови деякі жителі регіон залишилися без світла. Втім, енергетики повернули світло у 187 населених пунктів області для 47 984 клієнтів. ДТЕК Одеські електромережі повідомили, що під час ліквідації наслідків негоди енергетики відремонтували 53 повітряні лінії, що живлять 1123 трансформаторних підстанцій у 187 містах та селах області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися