Одна донація може врятувати життя: в Одесі шукають донорів крові

Щоб здати кров необхідно 20 хвилин вашого часу

Завтра, 4 серпня, терміново потрібна кров донорів 2(+). Якщо ви прагнете допомогти, то треба зарееструватися за посиланням. Після реєстрації Вам зателефонують та підтвердять вашу заявку. З 9:00 до 12:00 прийматиметься кровь на Слобітці. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Чому важливо, щоби донори правильно харчувалися?

Неправильне харчування впливає на якість крові, тому є протипоказанням до донорства. Це стосується не лише алкоголю чи відверто шкідливої їжі на кшталт фаст-фуду. Донори мають щодня отримувати певну кількість білків, жирів, заліза, мінеральних солей, пити достатньо рідини та дотримуватися належної калорійності раціону. Стежити за своїм харчуванням необхідно не лише напередодні процедури донації крові, а постійно. 

Що не рекомендують їсти перед донацією? 

Склад раціону, вживання алкоголю чи ліків можуть уплинути на певні показники крові, тому радимо відмовитися від нижченаведеного списку продуктів або препаратів:

- молочні продукти та яйця – за добу до донації;

- горіхи, фініки та банани – 24 год;

- соління – 24 год;

- ковбасні вироби – 36 год;

- копчена, гостра, пряна та смажена їжа – 48 год;

- буряк – 48 год;

- чипси, сухарики, халва, насіння, снеки, солодкі магазинні напої, кетчуп, майонез, інші магазинні соуси та маринади – 48 год;

- алкоголь, енергетичні напої – 48 год;

- чорниця – 72 год;

- лікарські засоби – 24-72 год, щодо винятків краще порадитися з лікарем. 

Нагадаємо, “Коментарі” повідомляли, що в Одесі до Всесвітнього дня донора крові за підтримки Департаменту охорони здоров'я міської ради в рамках проєкту "Донор Одеса" провели велику акцію "Здай кров - врятуй життя". Протягом кількох тижнів у міському відділенні трансфузіології донорську кров здавали співробітники медичних установ Одеси. В останній день акції велику групу донорів зібрали працівники дитячої міської поліклініки №5. Загалом у рамках акції "Здай кров - врятуй життя" зібрано близько 80 літрів крові.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися