На Одещині двох чоловіків відправили на лаву підсудних за наркозлочини

Чоловікам загрожує штраф від 17000 до 51000 гривень

Поліцейські відправили на лаву підсудних двох жителів Одещини за наркозлочини. Чоловіки незаконно зберігали для власного вживання наркотичний засіб канабіс, за що їм  загрожує покарання від штрафу до обмеження волі. Про це повідомляє Головне управління національної поліції в Одеській області. Загалом у правопорушників поліцейські вилучили близько 450 грамів наркотичного засобу.

За інформацією поліцейських, 39-річного жителя одного із сіл Березівського району правоохоронці зупинили на вулиці. Чоловік мав при собі згорток з канабісом, який зберігав для власного вживання. Правопорушник пояснив, що нібито знайшов у полі ростучі кущі конопель, зірвав їх, приніс додому і виготовив наркотик.

Іншого фігуранта справи, поліцейські затримали під час санкціонованого обшуку в будинку  46-річного жителя одного з сіл Ізмаїльського району. Правоохоронці виявили три скляні банки та згорток  з канабісом. У своїх поясненнях чоловік зазначив: нібито на власній ділянці виростив самосів конопель, висушив, подрібнив і зберігав для власного вживання.

“На підставі достатньої кількості зібраних доказів поліцейські висунули обом фігурантам обвинувачення у незаконному придбанні, виготовлені та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту. Відповідно до санкції вищезгаданої статті, правопорушникам загрожує покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до  51000 гривень, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років”, - йдеться в повідомленні поліції.

Нагадаємо, що на прикордонному пункті Білгород-Дністровського загону на Одещині була викрита контрабанда наркотичної речовини. Також було виявлено приладдя для її споживання.  Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися