На півдні Одеської області стартували українсько-румунське навчання

На річці Дунай третій рік поспіль проводяться спільні навчання ВМС України і Румунії

В Ізмаїлі Одеської області в акваторії Дунаю почалися спільні навчання Військово-морських сил України і Румунії - Riverine 2020. Про це повідомили в інформагентстві АрміяInform.

Українсько-румунське навчання проводять вже третій рік поспіль, починаючи з 2018 року. Воно спрямоване на зміцнення регіональної безпеки, забезпечення стабільності і поліпшення рівня взаємодії між ВМС двох країн.

Крім корабельно-катерних груп, від українських і румунських ВМС до відпрацювання спільних заходів залучаються і підрозділи Морської охорони Державної прикордонної служби України і Прикордонної поліції Румунії.

Керівництво навчань ставить за мету максимально ефективно натренувати і підготувати багатонаціональні корабельно-катерні тактичні групи до проведення операції з безпеки на річці Дунай. Під час навчань все тактичні елементи будуть відпрацьовуватися за стандартами НАТО.

Особливістю цьогорічних навчань стане відпрацювання завдань з бойового тралення окремих ділянок акваторії річки Дунай та навчання з відбиття повітряного нападу противника в специфічних умовах річкової навігації. Відзначимо, що ці навчально-бойові заходи проведуть в рамках навчань Riverine вперше.

Крім того, українські і румунські військові моряки разом з прикордонниками виконають елементи тактичного маневрування, контролю за цивільним судноплавством, спостереження за річковою обстановкою і відпрацюють заходи з охорони й оборони місць стоянки. Також заплановані інтенсивні тренування з організації зв'язку і взаємодії з літаками і вертольотами морської авіації ВМС України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися