В Одесі збільшили витрати на потреби військових та відновлення житла після російських обстрілів

Кошти перенаправили з менш пріоритетних проектів

Одеська міська рада вирішила розподілити кошти на підтримку військових формувань, соціального захисту та відновлення житла, пошкодженого внаслідок обстрілів. Мерія виділила 417,8 млн гривень. 

Відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні сесії Одеської міської ради.

Кошти перенаправили з менш пріоритетних проектів, такі як благоустрій та ремонт вулично-дорожньої мережі.

Крім того, на допомогу військовим та іншим збройним формуванням було виділено додатково 268,2 млн грн. Загальна сума видатків на програму допомоги тимчасово окупованим територіям та проекту "Безпечне місто Одеса" складає 789,7 млн ​​грн.

Крім того, фонд надання матеріальної допомоги одеситам, чиє житло постраждало за результатами російських обстрілів, був збільшений на 36,5 млн грн, а загальна сума виплачених коштів для цієї програми складає 174,5 млн грн.

Також 43,1 млн грн спрямують на відновлення пошкоджених ворожими обстрілами закладів освіти — тільки за липень таких нараховується 11.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що продовж січня-червня поточного року підприємці та компанії Одеської області сплатили до державного бюджету майже 3 млрд грн ПДВ. Це на 754,4 млн грн більше ніж за шість місяців аналогічного періоду 2022 року.


Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися