Перший моряк отримав кваліфікацію через Дію: чи зменшить це корупцію

Морякам більше не потрібно відвідувати держоргани, щоб отримати необхідні документи

Перший моряк підтвердив свою кваліфікацію через цифровий сервіс Дія. Вахтовий механік подав заявку через портал, пройшов перевірку та отримав сповіщення про готовність.

Про це повідомляє Міністр цифрової трансформації України, Михайло Федоров.

Раніше, щоб отримати кваліфікацію, морякам доводилося відвідувати держоргани, збирати папірці та платити хабарі від 3 до 8 тисяч доларів. Реєстр документів моряків перебував у приватних руках, а корупціонери заробляли на цьому майже 150 млн доларів на рік. Тепер це в минулому. Ми ліквідували корупційну схему, — зазначив Міністр.

Морякам тепер доступний простий та зручний онлайн-процес отримання кваліфікаційних документів. Вся взаємодія відбувається в електронному вигляді, що робить процедуру максимально прозорою та відповідною міжнародним стандартам.

Це спільна робота команди Міністерства відновлення та партнерів USAID / UK aid проєкту "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS". Продовжуючи робити акцент на антикорупційних сервісах, вони працюють над забезпеченням прозорості та ефективності у державному управлінні.

Нагадаємо, що Одеський окружний адміністративний суд прийняв до розгляду оновлений позов проти Адміністрації судноплавства. Позивач вимагає повернути дипломування моряків через Інспекцію з питань підготовки та дипломування моряків (ІПДМ) з використанням сервісу VRF ITCS.


Джерело: https://t.me/zedigital/3444


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися