В Одесі пройшла перевірка бомбосховищ в школах та дитсадках

В декількох із сотень навчальних закладів Одеси все облаштовано згідно з нормами

Напередодні початку нового навчального року, в Одесі проведено інспекцію укриттів в школах та дитячих садках. Для очного навчання в умовах війни важливою складовою є безпека дітей під час можливих повітряних тривог.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Заступник Одеського міського голови, Павло Вугельман, разом із директоркою Департаменту освіти та науки, Оленою Буйневич, особисто перевірили умови в укриттях декількох навчальних закладів міста, а також одного з дитячих садків, де вихованці знаходились під час симуляції повітряної тривоги.

Виявилося, що укриття облаштовано з урахуванням всіх необхідних вимог та нормативів. Для дітей передбачено місця для навчання та відпочинку, а також санвузли та інші умови, необхідні для забезпечення комфорту під час перебування у таких спеціально обладнаних приміщеннях.

Дуже важливо, щоб діти відчували себе у безпеці, тому наша увага наразі спрямована на це. Головне завдання, яке поставив мер Геннадій Труханов, — максимальне забезпечення укриттями закладів освіти, адже тільки так ми зможемо відкрити у новому навчальному році якомога більшу кількість шкіл та дитячих садків. Робота триває, — сказав заступник міського голови.

Нагадаємо, що Швейцарія профінансує облаштування укриття у школах Одеського регіону. Як повідомляють представники конкурсу, швейцарці готові облаштувати до 15 укриттів, кожне площею до 100 кв м, і до дев'яти укриттів на 500 кв м на території 25 ОТГ.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися