Швейцарія побудує на Одещині укриття в п'яти школах регіону

Бюджет проєкту — 4,3 млн швейцарських франків

Швейцарія профінансує облаштування укриття у школах Одеського регіону. Як повідомляють представники конкурсу, швейцарці готові облаштувати до 15 укриттів, кожне площею до 100 кв м, і до дев'яти укриттів на 500 кв м на території 25 ОТГ. Зазначимо, що це додаткове фінансування швейцарсько-українського проєкту “Децентралізація для покращення демократичної освіти” (DECIDE), використовуватиметься для відновлення близько 30 шкіл в  Одеській, Чернігівській та Полтавській областях. Загальний бюджет проєкту — 4,3 млн швейцарських франків (близько 170 млн грн).

“Мета - забезпечити приблизно 15 тисяч школярів доступом до якісної освіти в безпечних умовах”, - наголосили у Федеральній раді. Там додали, що через російськи атаки тисячі українських шкіл зазнали пошкоджень, руйнувань або нестачі вчителів, що перешкоджає навчанню мільйонів школярів. 

“Коментарі” писали, що освітяни разом із волонтерами ліквідовують наслідки обстрілу міста. Деякі заклади освіти в Одесі відкриються вже завтра, інші за 10 днів. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що російські окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Одесі сьогодні вночі, 23 липня. Станом на дев’яту годину ранку унаслідок атаки є загиблі, поранень зазнали 19 людей. За інформацією Одеської обласної військової адміністрації зруйновані 6 житлових, в тому числі багатоквартирні будинки. Пошкоджені дві памʼятки архітектури, а також храм. Понівечені десятки автівок. В багатьох будівлях вибиті вікна, пошкоджені дахи та фасади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися