Дитячий садок, який постраждав від ракетного обстрілу Одеси, відкриють за декілька днів

Буйневич зазначила, що освітяни разом із волонтерами ліквідовують наслідки обстрілу міста

Нещодавно російські окупанти завдали нищівного удару по історичному центру Одеси. Загалом постраждало понад 40 будівель, з яких 29 пам’ятки архітектури. Не обійшли руйнування і заклади освіти міста: постраждали дитячі садочки та школи. Втім, одесити, освятіни та небайдучі люди зібралися та почали ліквідовувати наслідки терористичного нападу на освітні заклади. 

За декілька днів встигли закрити плівкою вибиті вікна, замовити нові вікна, де це потрібно було, а також прибрати все сміття. Загалом директор міського департаменту освіти та науки запевнила: 

- садочок на Слобідці відкривається завтра;

- садочок для діток з проблемами зору за 10 днів відновить роботу.

- школа 121, що навпроти Спасо-Преображенського собору, підлягає ремонту

“Найбільш серйозно постраждала школа 43, садочок на Сабанєєвому і на Нахімова … тут поки не готова озвучити дати. Садочок не працював очно, а от школу ми готували до відкриття восени. Неймовірно шкода наших зусиль. Але ми знаємо, з ким маємо справу. Тож не дивуємось, нам своє робити”, - сказала Буйневич. 

Нагадаємо, що голова міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич повідомила, що постраждали декілька міських освітніх установ: 5 садочків, 4 школи, а також два заклади позашкільної освіти.

Раніше “Коментарі” писали, що російські окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Одесі сьогодні вночі, 23 липня. Станом на дев’яту годину ранку унаслідок атаки є загиблі, поранень зазнали 19 людей.  За інформацією Одеської обласної військової адміністрації зруйновані 6 житлових, в тому числі багатоквартирні будинки. Пошкоджені дві памʼятки архітектури, а також храм. Понівечені десятки автівок. В багатьох будівлях вибиті вікна, пошкоджені дахи та фасади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися