На Одещині ввели систему автоматичного відкривання дверей в укриття

Також укриття обладнанні датчиками руху, що дає можливість мати інформацію про знаходження людей в укритті

У Білгород-Дністровському на Одещині в 16 укриттях запровадили систему автоматичного відкривання дверей під час сигналу "Повітряна тривога". Планують встановити ще 20 автоматичних замків з дистанційним керуванням, а згодом таку систему хочуть запровадити на входи в усі сховища.

Про це повідомив міський голова Віталій Граждан на сторінці у Facebook.

Наразі ми тестуємо та удосконалюємо роботу цієї системи, адже такого досвіду немає майже ні в кого. Тому для безпеки містян, маємо відпрацювати цю систему так, щоб вона працювала бездоганно, - написав Граждан. 

Встановлена система працює наступним чином - відкриття замків спрацьовує в момент, коли в місті лунає попередження "Повітряна тривога" і на Telegram-каналі "Аккерман офіційний" повідомляється про небезпеку.

Вийти зсередини укриття також легко: достатньо натиснути відповідну кнопку. В кожному укритті розміщено детальну інструкцію користування автоматичною системою відкривання дверей. Також укриття обладнанні датчиками руху, що дає можливість мати інформацію про знаходження людей в укритті. Надалі планують обладнати всі укриття камерами відеоспостереження. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що напередодні початку нового навчального року, в Одесі проведено інспекцію укриттів в школах та дитячих садках. Для очного навчання в умовах війни важливою складовою є безпека дітей під час можливих повітряних тривог.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися