На узбережжі Одеси стався зсув: загинула дитина

Наразі триває розбір пород зсуву

На узбережжі у районі села Фонтанка стався зсув ґрунту. Земля засипала людей. Наразі відомо про загибель 10-річного хлопчика. Дитина померла до приїзду “швидкої” та рятувальників. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Наразі поліцейські встановлюють обставини подій. Триває розбір пород зсуву, аби переконатися, що під ним більше нікого немає.

Зазначимо, що зсуви ґрунту на березі Фонтанки вже багато років відбуваються регулярно, внаслідок їх багато будівель було зруйновано.

Нагадаємо, що на пляжі "Отрада" в Одесі планують укріплювати схили. Замовником робіт призначено управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міської ради.

На думку експертів, ймовірність зсувів на одеському узбережжі росте з кожним днем. Нормативний період експлуатації протизсувних споруд в Одесі завершився ще 15 років тому, стверджують фахівці. В Одесі прибережні схили сповзають у море все швидше, тягнучи за собою житлові будинки. Все через невитримані будівельниками норми навантаження на укріплення, що тримають землю. Також все більше багатоповерхівок з’являються на Одеському узбережжі, адже квартири швидко розкуповуються. З початком будівництва у прибережній зоні обвали почастішали.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися