На Одещину насувається циклон: вітер посилиться до 9-14 метрів за секунду

Дощі з грозами принесе холодний атмосферний фронт, пов'язаний із балтійським циклоном Zacharias

Погода на Одещині на початку робочого тижня різко зміниться. Похолодання розпочнеться з понеділка, 7 серпня. Про це повідомило видання “Думська” з посиланням на синоптиків. Зокрема начальник відділу метеопрогнозів Гідрометцентру Чорного та Азовського морів Олена Тарнавська розповіла, що вже сьогодні вночі на одеситів чекає зниження температури, можливо, з невеликими опадами, а 8 серпня в Одеській регіон прийде циклон, центр якого наразі перебуває над Балтійським морем і Польщею.

“У вівторок вночі температура знизиться до 15-20 градусів вночі, вдень — 22-26. Циклон із Балтики принесе дощ із грозою, а північно-західний і північно-східний вітер посилиться до 9-14 метрів за секунду, з поривами до 17 метрів за секунду”, — зазначила метеорологиня.

Крім того, метеорологи підкреслили, що спека в Одесі, яка триває декілька днів - це звичайна серпнева погода. Ба більше, до температурного максимуму ще дуже далеко.

“Сьогодні близько 15-ї години температура була 28,5 градусів, що набагато менше від температурного максимуму, встановленого 2010 року. Тоді було зафіксовано рекорд 38,2 градуса вище нуля”, — розповіла начальник відділу метеопрогнозів Гідрометцентру Чорного та Азовського морів Олена Тарнавська.

Нагадаємо, що в Одесі після шторму був деревопод. Як зазначають комунальники вітром повалено близько 100 дерев. Спеціалісти повідомили, що з повалених дерев дуже багато великих екземплярів.

Раніше “Коментарі” писали, що вчора 26 липня, в Одесі під час шторму в морі загинуло 2 особи. Ще одного підлітка знесло хвилею, наразі його місцезнаходження невідомо. Тривають пошуки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися