Уряд ухвалив рішення про розширення меж акваторії порту Усть-Дунайськ

Кабмін планує збільшити обсяги переробки дунайських портів

Задля збільшення обсягів вантажопереробки портів Дунайського регіону Кабінет Міністрів ухвалив рішення про збільшення межі акваторії морського порту Усть-Дунайськ. Про це написав у Telegram постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук. 

“Внесено зміни у додаток “Межі акваторії морського порту Усть-Дунайськ” до постанови КМУ від 07.10.2009 №1274 "Про межі акваторії морського порту Усть-Дунайськ” з метою збільшення обсягів вантажопереробки морських портів Дунайського регіону у період воєнного стану”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на період воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування доповнено новими географічними координатами місця розташування якірних стоянок біля гирла Бистре для організації рейдового перевантаження зернових вантажів з морських портів Усть-Дунайськ та Ізмаїл на судна типу “панамакс”.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що запланований на 7 серпня аукціон з приватизації Білгород-Дністровського морського торговельного порту не відбувся через відсутність охочих взяти в ньому участь. Саме тому, торги знову перенесли. Новою датою проведення аукціону стало 15 серпня. 

“Коментарі” писали, що “Чорноморська зернова ініціатива” закінчилась 17 липня та не була продовжена через саботаж держави-терориста. Втім, РФ продовжує експортувати власні продукти Чорним морем. Протягом минулого тижня через Босфорську протоку пройшло 43 судна в інтересах РФ. Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.      



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися