Масованих ракетних і дронових атак найближчим часом не буде, — Гуменюк

Гуменюк не виключає й того, що часу ворогу на підготовку знадобитися може менше, ніж пару днів

Ракетний і дроновий терор російська федерація на декілька днів поставила на "паузу". Однак окупанти можуть використовувати балістичні загрози. Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

“Потужно відстрілявшись, ворог, як правило, бере паузу. Якщо згадувати масовані ракетні удари, як правило, витримує паузу. Але тут треба теж бути напоготові й розуміти, що ворог час від часу тактику змінює. Цілком ймовірно, що вони можуть застосовувати точкові поодинокі удари. Це не залякування, це попередження, щоб люди не розслаблялися”, — повідомила речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк.

Вона додала, що наразі в морі жодного ракетоносія, швидше за все, вони споряджаються, і їм потрібен певний час для того, щоб налагодити свої дії з авіацією. 

"Пару днів ми можемо говорити про те, що вони можуть використовувати або балістичні загрози, або будь-які способи атак прифронтових територій. Ракетний і дроновий терор зараз на певній паузі", - констатувала вона. 

Але Гуменюк не виключає й того, що часу ворогу на підготовку знадобитися може менше, ніж пару днів. Тому, в будь-якому разі, ігнорувати повітряні тривоги не потрібно. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що станом на 7 серпня на бойовому чергуванні в Чорному морі перебувають три ворожі кораблі росіян. При цьому носіїв крилатих ракет типу "Калібр" серед них немає Про це повідомила пресслужба ВМС.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що ворог атакував Одеську область дронами-камікадзе типу Shahed 136. Окупанти продовжують обстрілювати портову інфраструктуру, загрожуючи продовольчій безпеці світу.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися