Дунайське пароплавство звільнило флот, який арештували росіяни

У заручниках залишились лише два судна

Українське Дунайське пароплавство звільнило флот, арештований за позовом рф. Буксир "Братислава" й самохідка "Механик Головацький" повертаються в Україну із Сербії.

Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. 

Судна арештували понад рік тому за позовом Nis gazprom neft.  Мажоритарним власником компанії-позивача є "газпром нефть" та "газпром", які контролюються країною-агресором.

Минуле керівництво УДП чомусь саме у росіян замовляло послугу бункерування наших суден. Ми припинили будь-які взаємовідносини з ворогом, і отримали у відповідь судовий позов. рф домоглась арешту всього флоту УДП, але ми відбили атаку та продовжили працювати на Середньому Дунаї та виконувати рейси у Сербію. У заручниках залишились лише два судна, - повідомив Москаленко. 
Понад рік тривала запекла боротьба, нарешті судна звільнені з полону. Відсутність двох одиниць тягового флоту не вплинула на обсяг перевезень УДП. Підприємству вистачало тяги. Ще до повернення суден (завдяки ремонтній програмі) кількість самохідного флоту в експлуатації перевищила 30 одиниць. Роботи звільненим суднам вистачить.

Цього року ми розбудували інфраструктуру по обслуговуванню барж, зменшили кількість барж у простої та, відповідно, збільшили кількість несамохідного флоту, який може одночасно перебувати в експлуатації. Простіше кажучи, тепер не має черги на ремонт, баржі приходять з рейсу і одразу обслуговуються. Скоро також очікуємо завершення будівництво перших нових барж SLG. А більше барж – це і більше тяги, - додав директор. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Україна вирішила страхувати всі торговельні судна, які експортують та імпортують товари через порти Дунаю. Також розглядається можливість страхування суден, які перевозять зерно за допомогою так званого "зернового коридору".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися