Омбудсман Лубінець прокоментував смерть мобілізованого з епілепсією на Одещині

Досудове слідство має встановити законність призову на військову службу з урахування його стану здоров’я

Омбудсман Дмитро Лубінець наголосив на справедливому розслідуванні смерті мобілізованого українця, який помер після прибуття до військової частини. Йдеться про смерть одного із мешканців селища Ширяєво на Одещині. Чоловіка мобілізували, проте він мав вади здоров’я, а саме був хворий на епілепсію.

Про це повідомляє Офіс Омбудсмана України. 

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини скерував листи до державних структур задля отримання необхідної інформації. Як відомо, наразі встановлюються фактичні причини смерті у день прибуття до військової частини чоловіка.

Так, досудове слідство має встановити:

- законність призову на військову службу з урахування його стану здоров’я;

- своєчасність надання чоловіку кваліфікованої невідкладної медичної допомоги після приступу епілепсії.

У разі виявлення порушень відповідно до законодавства – винні мають бути покарані. Адже безкарність приводить до нових правопорушень, - наголосив Омбудсман.

Зазначимо, про смерть мобілізованого з інвалідністю з дитинства повідомили місцеві пабліки. Пізніше у військовій частині у нього стався напад епілепсії та він помер.  Чоловіку було 29 років, повідомили в ЗМІ з посиланням на місцевих жителів.

"Коментарі" писали, що прокурори перевіряють обставини мобілізації та надання медичної допомоги мешканцю смт. Ширяєво Одеської області, який помер після прибуття до військової частини. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися