На Одещині військового вигнали з кафе після прохання вимкнути російські пісні

Інцидент трапився в Білгороді-Дністровському

У Білгороді-Дністровському на Одещині власниця кафе вигнала військового, який зробив зауваження за використання у закладі російської музики. Про це повідомив журналіст Костянтин Андріюк.

За його словами, інцидент трапився декілька днів тому. У відповідь військовому, жінка почала лаятись та ображати захисника. Вона заявила, що це її кафе, і вона сама вирішуватиме, яка музика грає. А української мови вона не знає, бо болгарка. Потім власниця покликала чоловіка, який разом із господаркою почали виштовхувати військового на вулицю. Конфлікт було записано на телефон. Саме з цим доказом військовий і написав заяву в поліцію на антиукраїнську поведінку закладу, яка порушує закони про мову.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що на Дерибасівській знову розгорівся мовний скандал. Спровокували конфлікт дві одеситки, які в нетверезому стані накинулися на вуличних музикантів, які виконували український репертуар. Про інцидент написала Юлія Городецька на своїй сторінці в Фейсбук. 

Нагадаємо, що мовний скандал нещодавно також розгорівся між одеситом та нардепом у Львові. На захист 17-літнього одесита, який у Львові співав пісні російської, стали чиновники Одеської міської ради. Все розпочалося з того, що нардеп Наталія Піпа звинуватила одесита у тому, що він виконував пісню Цоя "забороненою" російською мовою. Після відео їх лайки одесит, який приїхав до Львова до друга, опинився у дитячому притулку. Його туди визначила викликана депутаткою поліція.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися