Моряки відтепер зможуть записатися на кваліфікаційний іспит через "Дію"

Також відкрилася ще одна локація для тестування українських моряків у Варшаві

Українські моряки тепер мають можливість записатися на кваліфікаційний іспит CES 6.0 через послугу порталу Дія. Це значно спрощує процедуру отримання кваліфікації.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Запис на іспит став доступний завдяки завершенню бета-тестування послуги. Зараз морякам достатньо авторизуватися на порталі Дія, заповнити заяву та обрати локацію для проведення іспиту. Через невеликий час після запису моряки отримають запрошення на тестування та зможуть обрати зручний час та місце для проходження іспиту.

Портал Дія надає морякам можливість вибору з трьох локацій для іспиту: дві в Україні (Київ та Одеса) та одну в Польщі (Варшава). Це важлива нова можливість для моряків, яка доповнює вже чинні способи тестування.

Запуск нової послуги на порталі Дія, співпав з відкриттям у Варшаві спеціально обладнаного простору "MRS in POLAND", який призначений для тестування моряків. Вже сьогодні в цьому просторі пройдуть перші іспити для моряків, які записалися через Адміністрацію судноплавства.

Проходження кваліфікаційного іспиту CES 6.0 є обов'язковою умовою для підтвердження кваліфікації моряка кожні п'ять років, а також для отримання звання командного складу. Для кадетів та випускників морських закладів іспит є необхідним для отримання першого робочого диплому. Результати тестування формуються автоматично, а сертифікат видаватиметься морякам одразу після завершення іспиту, що сприяє прозорості цього процесу.

Нагадаємо, що перший моряк підтвердив свою кваліфікацію через цифровий сервіс Дія. Вахтовий механік подав заявку через портал, пройшов перевірку та отримав сповіщення про готовність.


Джерело: https://t.me/miUkraune/2340


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися