Жнива 2023: скільки тонн зерна зібрано в Одеській області

Середня врожайність пшениці в Одеській області становить 30 центнерів на гектар

На Одещині протягом цього врожайного сезону було зібрано понад три мільйони тонн ранніх зернових та зернобобових культур. Дві третини з цього обсягу займає пшениця.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Алла Стоянова, директорка департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

По валовому збору ранніх зернових та зернобобових культур ми  перевалили за 3 мільйони  тонн, у тому числі зібрав пшениці понад 2 мільйони тонн з врожайністю 30 центнерів з гектара,  озимого ячменю 800 тисяч тонн при врожайності 32 центнерів з гектара. Ріпаку намолотили 440 тисяч тонн при врожайності 20 центнерів. Це більше торішнього показника на майже 30%, – зазначила посадовиця.

Разом із пшеницею, аграрії також зібрали значні обсяги інших важливих зернових та зернобобових культур. Жита було зібрано 454 тонни, гороху 30 тисяч тонн, а овес показав результат у  2,2 тисячі тонн.

Чекаємо ще на 800 тисяч тонн кукурудзи, щоб вийти на загал на наші прогнозні 4 мільйони тонн зернових на кінець року, – зазначила Алла Стоянова.

Нагадаємо, що на Одещині на фінішну пряму виходить урожайний сезон 2023 року. В рамках нього аграрії вже зібрали 1,7 мільйона тонн ранніх зернових і зернобобових культур.

Також зазначимо, що в Україні триває урожайний сезон 2023. В рамках цього хлібороби Одеського району змогли досягти високих результатів, зібравши понад 200 тисяч тонн зернових культур.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися