За тиждень в одному з районів Одеської області затримали 10 нетверезих водіїв: подробиці

Відносно правопорушників, в залежності від скоєного, поліцейські склали протоколи

Десять жителів Березівського району затримали поліцейські за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Як повідомляють правоохоронці, чоловіків віком від 26 до 64 років виявили за кермом автомобілів, мопедів, мотоциклів та трактора. Подібну статистику за тиждень опублікувало Головне управління національної поліції в Одеській області. 

З десяти правопорушників, п’ять категорично відмовилися проходити перевірку на стан сп’яніння, втім мали усі зовнішні ознаки нетверезого стану. Усі інші водії пройшли тест, який підтвердив, що чоловіки були напідпитку. 

Четверо із цих правопорушників взагалі не мали при собі водійських посвідчень, керували транспортними засобами з технічними несправностями і не зареєстрованими в установленому законом порядку, порушили правила користування ременями безпеки та мотошоломами. Крім того, один водій навіть спровокував ДТП.

“Поліцейські провели профілактичні бесіди з усіма громадянами. Транспортні засоби у них вилучили та помістили на арештмайданчик, а адміністративні матеріали скерували до суду. Максимальне покарання, яке загрожує дев’ятьом правопорушникам, – штраф у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (17000 гривень) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Молодикові, який вдруге скоїв правопорушення, загрожує штраф у розмірі 2000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (34000 гривень) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк десять діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Нагадаємо, що на трасі Одеса — Рені біля села Старі Трояни сталася дорожньо-транспортна пригода із двома вантажівками, що зіткнулись. Внаслідок аварії, обидва водії вантажівок зазнали тілесних ушкоджень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися