В Одесу потрапила партія небезпечного фрукта з Перу: одеситів закликають бути обачними

В Одесі в авокадо з Перу, що експортувалось з Польщі, виявили кадмій

На прилавки Одеси потрапила партія авокадо з Перу, у якому виявили кадмій. Він та його сполуки є надзвичайно токсичними навіть у незначних концентраціях. Про це повідомляється на сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у соціальній мережі Facebook. Вони отримали повідомлення про виявлення кадмію у цих фруктах ще 4 серпня. 

Партія фруктів експортувалась з Польщі в Україну, а одержала її компанія, зареєстрована в Одесі. Виробником авокадо з кадмієм виявилася компанія Agro San Jacinto S.A.C. з Перу. Відомо, що кадмій накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці й особливо в нирках. Він має токсичну дію на нирки, кісткову і дихальну системи.

“Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що передбачено ч. 3 ст. 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, - йдеться в повідомленні відомства. 

Раніше “Коментарі” писали, що до одеських магазинів могла потрапити польська броколі, здатна викликати біль у животі та погіршення зору. Згідно з повідомленням системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів, в імпортованих заморожених суцвіттях броколі виявили інсектицид хлорпірифос.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися