На Одещині модернізують 12 об'єктів зрошення

У 2024 році на Одещині продовжиться реалізація проєкту з меліораці

750 млн грн витратять на відновлення меліораці рна Одещині. Наразі затверджено 12 пріоритетних об’єктів відновлення зрошення в Одеській області на суму 750 млн грн. Про це повідомляє “Юг.Today”.

Обласна “Програма соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки” передбачає відновлення системи зрошення орієнтовно до 100 тис. га землі, збільшення урожайності в регіоні зернових культур на 50%, овочів – на 85%.

“На Одещині, в свою чергу, керівництво області має намір посилювати розвиток овочівництва та садівництва, що сприятиме створенню та ефективному функціонуванню переробних плодово-овочевих підприємств. Для реалізації цієї мети в регіоні родючі землі, однак необхідно реконструювати та модернізувати меліоративні зрошувальні системи. Пріоритетне значення також має розбудова мережі промислових холодильних фрукто- та овочесховищ вздовж магістральних автодоріг”, – зауважує видання.

Нагадаємо, що на Одещині протягом цього врожайного сезону було зібрано понад три мільйони тонн ранніх зернових та зернобобових культур. Дві третини з цього обсягу займає пшениця.

Нагадаємо, що на Одещині на фінішну пряму виходить урожайний сезон 2023 року. В рамках нього аграрії вже зібрали 1,7 мільйона тонн ранніх зернових і зернобобових культур. Також зазначимо, що в Україні триває урожайний сезон 2023. В рамках цього хлібороби Одеського району змогли досягти високих результатів, зібравши понад 200 тисяч тонн зернових культур.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися