Відкриття пляжів на Одещині наразі недоречно, - ОК “Південь”

У Чорному морі все ще зберігається мінна небезпека

Одеська військова адміністрація анонсувала, що незабаром пляжі Одеси відкриються для відвідувачів. Втім, військове керівництво вважає, що повне відкриття пляжних територій наразі є недоречним, адже в регіоні зберігається мінна небезпека. Про це повідомила начальниця пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк.

“Перевірити інформацію про додаткове замінування ми не можемо, але можемо констатувати, що понад 30 мін з початку цього року вже винесло до узбережжя в нашій зоні відповідальності, а це Миколаївщина, Одещина та Херсонщина”, - зазначила речниця. 

 Ба більше, глава пресцентру зауважила, що позиція військового керівництва незмінна: узбережжя Чорного моря – це лінія охорони та оборони, а також лінія надзвичайної небезпеки.

“Позиція військового командування полягає в тому, що узбережжя Чорного моря — це все-таки лінія охорони та оборони, а також лінія надзвичайної небезпеки. Ми розуміємо, що російські кораблі знаходяться досить далеко від берегів, які контролюються Україною сьогодні, але абсолютно виключати імовірність висадки ворожого десанту не може ніхто", - також сказала Гуменюк. 

Водночас оздоровлюватись на пляжах можна, якщо буде вжито додаткових заходів безпеки та підготовлено ділянки для безпечного відпочинку. 

“У випадку створення додаткових заходів безпеки й вжиття відповідних застережень оздоровитися на узбережжі можливо, й будуть такі ділянки підготовлені. Проте це питання до місцевої влади, якщо вони зможуть своїми силами й ресурсами це забезпечити й позначити ці ділянки”, - зазначила Гуменюк. 

Нагадаємо, що Голова Одеської ОВА Олег Кіпер підписав розпорядження щодо підготовки пляжів для відвідування громадянами. В ньому прописані наступні заходи для безпеки відпочивальників.Для забезпечення готовності пляжів до відвідувачів Одеська, Білгород-Дністровська та Ізмаїльська Регіональні відділення адміністрації мають провести підготовку та подати відповідні акти до 17:00 10 серпня. Якщо не вийде виконати все у цей строк, акти можна подати пізніше.



зараз у Чорному морі все ще зберігається мінна небезпека
Больше информации на портале Антикор: https://antikor.com.ua/articles/646337-v_vooruhennyh_silah_ukrainy_nazvali_neumestnym_predlohenie_gubernatora_otkrytj_pljahi_v_odesskoj_oblastгромадянами. В ньому прописані наступні заходи для безпеки відпочивальників.Для забезпечення готовності пляжів до відвідувачів Одеська, Білгород-Дністровська та Ізмаїльська Регіональні відділення адміністрації мають провести підготовку та подати відповідні акти до 17:00 10 серпня. Якщо не вийде виконати все у цей строк, акти можна подати пізніше.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися