Екологи про повітря в Одесі: "Стан - слабо забруднене"

Перевищення концентрацій забруднюючих речовин у повітрі зафіксували на одному перехресті, а також в районі автовокзалу та 2-ї Застави

За останніми даними моніторингу якості повітря, який проводить екологічний університет, стан атмосфери в Одесі - слабо забруднений. Про це повідомили в пресслужбі Одеського муніципалітету.

У той же час муніципальна екологічна пересувна лабораторія зафіксувала незначне перевищення допустимих концентрацій забруднюючих речовин лише в декількох місцях. Так, прилади виявили "зайвий" оксид вуглецю на перехресті вулиці Паустовського і проспекту Добровольського, а також перевищення норми по сумі вуглеводнів у районі автовокзалу та 2-ї Застави.

Лабораторія проводила дослідження в певних точках, а саме на перехрестях та межах санітарно-захисних зон потенційно небезпечних об'єктів, в прибережній зоні, парках і скверах. Фахівці вимірювали показники з восьми елементів: діоксид азоту, оксид вуглецю, озон, аміак, пил, сірководень, діоксид сірки і сума вуглеводнів.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" писав про те, що через перевищення в 20 разів концентрації шкідливих речовин у повітрі в Індії оголосили надзвичайний стан.


Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися