На Одещині планують відновити "Міжнародний аеропорт "Ізмаїл"

Проект запланований на наступний рік

"Міжнародний аеропорт "Ізмаїл", що в Одеській області, планують відновити у 2024 році. Новий проект передбачає реконструкцію злітно-посадкової смуги та будівництво пасажирського термінала. Про це йдеться у "Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки", яку на засіданні сесії підтримала Одеська обласна рада.

У програмі зазначено, що проєкт передбачає:

- реконструкцію покриттів та обладнання злітно-посадкової смуги для можливості обслуговування повітряних суден лоу-кост авіакомпаній (А320 та В737-800);

- будівництво нового пасажирського термінала;

- розвиток авіаційної та неавіаційної інфраструктури на умовах державно-приватного партнерства (готельний комплекс, вантажно-логістична інфраструктура, розбудова інфраструктури бізнес-авіації).

Зазначимо, що до повномасштабного вторгення загальна вартість проєкту була близько 650 мільйонів гривень. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що найбільша європейська бюджетна авіакомпанія Ryanair розглядає можливість відновлення невеликої кількості рейсів в Україну до кінця поточного року за умови успішних переговорів України щодо часткового відкриття повітряного простору, повідомив виконавчий директор авіакомпанії Майкл О'Лірі. За його словами, на сьогодні виглядає безпечним запуск обмеженої кількості рейсів до Києва і Львова. Крім того, вже незабаром авіарейси буде безпечно запустити й з Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися