УЗ обмежила кількість вагонів у напрямку порту Ізмаїл на Одещині

Середня черга вагонів до порту становить близько 30 днів

Починаючи з 7 серпня, “Укрзалізниця” (УЗ) встановила обмеження на узгодження планів із завантаження нових вагонів, призначених для отримувачів на МТП “Ізмаїл”, якщо їх черга перевищує 30 діб. Про це повідомив Валерій Ткачов, заступник директора департаменту комерційної роботи “Укрзалізниці”, на засіданні Експортного офісу при УЗ.

Так, станом на 9 серпня у напрямку Ізмаїлу рухалося 7671 вагон. З цієї кількості — 2490 вагонів із зерном, при середньодобовому вивантаженні вагонів у порту близько 280-300 вагонів на добу. 

“Дуже складна ситуація… не узгоджуємо плани завантаження вагонів на порт, тим одержувачам, які мають чергу понад 30 діб. Ми бачимо скільки вагонів рухається на адресу кожного вантажоодержувача, скільки він вивантажує вагонів щодоби. Якщо час очікування вивантаження більш як 30 діб, ми не будемо узгоджувати ці плани завантаження”, — прокоментував Ткачов.

За даними УЗ, середня черга на припортові станції в понеділок становила 28 днів. При чому найбільша черга у порту Ізмаїла сягала 115 діб. Крім того, він додав, що рух вантажних поїздів до дунайського порту “Рені”, який був призупинений через затор вагонів на території Молдови, відновлюється.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що шість вагонів із зерном у складі потягу з 61 вагона, який прямував до українського річкового порту у Рені, зійшли з рейок у Молдові 5 серпня. Про це повідомили в Молдавській залізниці. Причина аварії - спекотна погода. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що міжнародні партнери допоможуть Одеському регіону відновити та вдосконалити портову інфраструктуру області. Союзники готові профінансувати реконструкцію морського регіону. Про це на форумі з відновлення Одещини "Транспорт. Логістика. Інфраструктура" повідомив заступник голови Одеської ОВА Роман Григоришин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися