Рішення щодо відкриття пляжів на Одещині залишається за місцевою владою

Військові попередили про існуючі загрози та ризики

Речниця Оперативного командування “Південь” Наталя Гуменюк повідомила, що рішення щодо відкриття одеських пляжів залишається тільки за місцевою владою. За словами речниці, військові детально розповіли про усі ризики. А саме про мінну небезпеку та загрозу ракетних обстрілів. Крім того, Гуменюк зазначила, що наразі небезпека на морі тільки посилилась після підриву окупантами Каховської ГЕС. 

“Те, що принесла велика вода ще знаходиться в „плавучому стані“, на глибині, можливо — залягло на дно. До того ж за свідченням міжнародних партнерів, після виходу РФ із „зернової угоди“, окупанти продовжили замінування Чорного моря", — зазначила Гуменюк на брифінгу в Укрінформі.

Водночас, речник Військово-Морських Сил України ЗСУ Дмитро Плетенчук зазначив, що пляжі одеського регіону можливо убезпечити від винесення на них дрейфуючих мін. По-перше, необхідно протралити безпосередньо акваторію певного пляжу - вона не така велика і це цілком реально. Також є відповідні фахівці, зокрема, мобільна група по розмінуванню. На її рахунку - вже більше сотні розмінувань - це ті міни, які викинуло на берег, або у прибійну зону. Відповідно, відпрацювати це можливо.

Нагадаємо, що Голова Одеської ОВА Олег Кіпер підписав розпорядження щодо підготовки пляжів для відвідування громадянами. В ньому прописані наступні заходи для безпеки відпочивальників.Для забезпечення готовності пляжів до відвідувачів Одеська, Білгород-Дністровська та Ізмаїльська Регіональні відділення адміністрації мають провести підготовку та подати відповідні акти до 17:00 10 серпня. Якщо не вийде виконати все у цей строк, акти можна подати пізніше.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися