Сапери повідомили, що жодні перевірки одеських пляжів не дають гарантій мінної безпеки

Деякі міни мають механізм самознищення, і вони можуть вибухнути навіть без контакту

Гарантій, що після перевірки одеських пляжів буде забезпечена мінна безпека, немає. Згідно з наказом міністерства внутрішніх справ про охорону життя на водних об’єктах, перед відкриттям кожен пляж має мати паспорт акваторії, акт обстеження, акт усунення небезпечних предметів.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса, присвяченому можливості відкриття деяких пляжів у регіоні для відпочинку, заявив Сергій Чуткий, керівник напряму з мінної небезпеки ГО “Асоціація саперів України”.

Чи були ці пляжі перевірені? Навіть якщо так, ця перевірка не дасть 100% гарантій безпеки. Навіть якщо протралити берег, маленькі міни можуть залишитися. Окрім того, море постійно рухається. Також в Чорному морі не завжди гарна видимість для повноцінної перевірки дна, – зазначив фахівець.  

Окрім того, деякі міни мають механізм самознищення, і вони можуть вибухнути навіть без контакту. Також фахівець наголосив, що засоби безпеки – як то сітки на траверзах, ніяк не стандартизовані.

Ніяка перевірка не дасть 100% гарантії безпеки. Але, щоб хоча б себе убезпечити, купатися можна тільки на дозволених владою пляжах, – підкреслив фахівець.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі та області пляжний сезон був зірваний через підрив Каховської ГЕС російськими терористами. Але за інформацією на сьогодні, вода в Чорному морі відповідає всім необхідним санітарним нормам. Голова Одеської ОВА Олег Кіпер підписав розпорядження щодо підготовки пляжів для відвідування громадянами.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися