До Одеси з робочим візитом прибув представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Обговорили питання співробітництво у галузі захисту прав людини


Уповноважений з прав людини також підтримав Одесу після ракетного обстрілу історичного центру міста. Як стало відомо, офіс омбудсмана зі свого боку, також звернувся до ЮНЕСКО із проханням відреагувати на руйнування памʼяток архітектури. Про це повідомили під час робочої зустрічі міського голови Одеси Геннадія Труханова із Представницею Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Марією Поповою. Як зазначили в Одеській міській раді, під час зустрічі сторони обговорили співробітництво у галузі захисту прав людини.

“Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець направив листа до ЮНЕСКО, зокрема, закликав розглянути питання позбавлення рф статусу члена ЮНЕСКО та висловив прохання посприяти відбудові і поновленню пошкоджених пам‘яток історії та культури, які визнані частиною всесвітньої спадщини ЮНЕСКО”, - сказала представниця Уповноваженого.

Також сторони обговорили питання прозорості та доступу громадян до інформації під час дії воєнного стану в країні. Крім того. мер Одеси зауважив, що наразі підтримка Одеси дуже важлива. 

“Дуже вдячний за підтримку та можливість зустрітись й поспілкуватись. Права людини важливі у мирні часи, а під час війни важливість цього напрямку виросла у рази, тому наша співпраця повинна посилюватись”, - сказав Геннадій Труханов.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що робоча група ЮНЕСКО працювала в Одесі з 29 липня по 1 серпня. Зазначимо, що місія ЮНЕСКО отримала список з 52 пошкоджених об'єктів культурної спадщини, але підтвердила лише десять будівель, які отримали понад 60% пошкоджень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися