На Одещині людей застерігають від закупівель на стихійний ринках: є загроза кишкових інфекцій

Стихійна торгівля продуктами харчування – загроза епідемічного благополуччя населення

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області застерігає жителів Одещини від стихійної торгівлі, адже це потенційна небезпека для споживачів. Продукти харчування, які безконтрольно реалізуються з рук та не пройшли спеціалізовані експертизи можуть спричинити гострі кишкові інфекції та харчові отруєння.

За інформацією відомства, люди торгують м’ясною та рибною продукцією, грибами, ягодами на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах Одеси та населених пунктів області. Спеціалісти підкреслюють, що люди скуповуються на вулиці, бо вважають, що такі продукти дешевші і свіжіші та й заощаджується час на відвідування ринку чи супермаркету. 

“При реалізації продукції, яка потребує особливих умов зберігання та реалізації, не дотримується температурний режим, що може сприяти їх псуванню та виникненню харчових отруєнь серед населення. Приватні особи, які реалізують продукцію, не проходять медичних обстежень і можуть бути носіями небезпечних інфекційних захворювань, як-от туберкульоз, сальмонельоз, дизентерія тощо. При відсутності документів неможливо встановити виробника продукції, умови зберігання і транспортування, термін її придатності до споживання”, - зазначили у службі. 

Ба більше, незабаром почнеться сезон грибів. В обіг потрапляють заборонені варені, мариновані гриби, грибна ікра, грибні солянки, салати та інші продукти з подрібнених грибів, грибних консервів домашнього виготовлення. Щорічно споживання грибів призводить до тяжких отруєнь, які іноді закінчуються трагічно та призводять до смерті людини.

“Шановні жителі міста та області. Купуйте продукти харчування лише в закладах торгівлі, в яких створені відповідні умови для їх реалізації. Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх рідних”, - написали у відомстві. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Михаил.

11 серпня 2023, 14:35

Ага стихийная торговля угроза различного рода посредникам и компаниям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися