Плавець з Одеси змагатиметься за путівку на Олімпіаду-2024

Молодіжний чемпіонат Європи відбудеться в Дубліні

Одеський спортсмен Вадим Науменко візьме участь в молодіжному чемпіонаті Європи, який відбудеться в Дубліні з 11 по 13 серпня. Чемпіонат Європи в цій віковій категорії проводиться вперше.20-річний динамівець Вадим виступить в двох видах програми: крім свого основного виду – 200 м комплексом, ще 200 і 50 м на спині, які відбудуться в перший і другий день змагань відповідно. Боротьба на 200 м комплексом - в третій день чемпіонату.

Нагадаємо, що Вадим є срібним призером чемпіонату Європи серед юніорів 2021 року. Звісно, Вадим з тренером націлені на виконання олімпійського нормативу, в першу чергу на дистанції 200 м комплексом, де він складає 1.57,94. На дистанції на 200 м на спині олімпійський стандарт – 1.57,50.

Зазначимо, для виходу у фінал, треба потрапити у топ-8 за результатом в попередніх запливах.

Перемоги одеських спортсменів

У період з 3 по 6 серпня в Умані проходив чемпіонат України з веслування на байдарках і каное серед юнаків і дівчат 2007-2008 р. н. і 2009-2010 р.н. Представники Одеської області загалом завоювали 13 медалей — 7 золотих, 4 срібних та 2 бронзові нагороди.

Спортсмени Одеської області завоювали 2 медалі на Європейському юнацькому олімпійському фестивалю, який проходив в Мариборі з 22 по 29 липня. Про це повідомило Відділення національного олімпійського комітету в Одеській області.  

В столиці Хорватії, місті Загреб з 20 по 23 липня пройшов чемпіонат Європи з єдиноборств серед студентів. Це був другий за всю історію турнір такого формату. Змагалися на ньому й спортсмени з Одеси. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися