Спортсмени з Одещини виграли 2 медалі на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі

Змагання пройшли в Словенії

Спортсмени Одеської області завоювали 2 медалі на Європейському юнацькому олімпійському фестивалю, який проходив в Мариборі з 22 по 29 липня. Про це повідомило Відділення національного олімпійського комітету в Одеській області. 

16-річний вихованець СДЮСШОР “Динамо” плавання Нікіта Шереме став срібним медалістом на дистанції 50 м вільним стилем, показавши результат 22,89 секунди. Цей час лише 0,17 секунди поступається юнацькому рекорду України Владислава Бухова, встановленого ще в 2018-му році. У фіналі Нікіта 0,2 секунди поступився переможцю - Юстіну Цветкову із Сербії. Відзначимо, що за період змагань Нікіта покращив свій особистий рекорд на 0,84 секунди (23,73).

Крім того, медалістом став дзюдоїст Артур Амірян, який завоював бронзову медаль в змішаному командному турнірі. Свій виступ українці розпочали з другого раунду, де впевнено здолали команду Італії – 4:0. Зокрема виграв свою сутичку і Артур. В чвертьфіналі вони поступилися збірній Азербайджану (3:4). Завдяки перемозі Артура наша команда вийшла вперед 2:1, а потім збільшила перевагу до двох балів (3:1). Але наступні три поєдинки були програні, тож Україна відправилася до втішного раунду, де, обігравши словенців (4:3), отримали право боротися за бронзу – з французами.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що вчора в Мілані завершився командний турнір шаблісток на чемпіонаті світу 2023 року з фехтування. За збірну України виступали одеські фехтувальниці Олена Кравацька та Аліна Комащук. Під час змагань українська збірна обіграла команди Узбекистану (45:27), Італії (45:33) та США (45:44), а у поєдинку за путівку до фіналу програла команді Франції (32:45). В іншому півфіналі Угорщина обіграла Південну Корею (45:39).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися