Фехтувальниці з Одеси посіли четверте місце на чемпіонаті світу 2023 року

Під час змагань українська збірна обіграла команди Узбекистану

Вчора в Мілані завершився командний турнір шаблісток на чемпіонаті світу 2023 року з фехтування. За збірну України виступали одеські фехтувальниці Олена Кравацька та Аліна Комащук.

Під час змагань українська збірна обіграла команди Узбекистану (45:27), Італії (45:33) та США (45:44), а у поєдинку за путівку до фіналу програла команді Франції (32:45). В іншому півфіналі Угорщина обіграла Південну Корею (45:39).

У поєдинку за бронзові медалі українська команда поступилася збірній Південної Кореї (32:45) та посіла четверте місце.

Вихованки тренера Олександра Васютина здобули важливі рейтингові очки для кваліфікації в командному турнірі на участь в Олімпійських іграх 2024 року.

Нагадаємо, що одеські шаблістки Олена Кравацька й Аліна Комащук завоювали бронзові медалі в командному турнірі на етапі Кубка світу в бельгійському Сінт-Нікласі. Вперше відразу дві одеські спортсменки піднялися на п’єдестал кубкових турнірів. Про це повідомило Відділення Національного олімпійського комітету України в Одеській області.

“Коментарі” також писали, що 21-22 липня відбувся етап Кубка Європи серед дорослих зі скелелазіння (швидкість, трудність) в Словацькій Республіці. У змаганнях серед дорослих взяли участь 128 спортсменів із 20 країн Європи: 73 чоловіки та 55 жінок. Одесу на змаганнях представляли вихованці Дитячо-юнацької спортивної школи №12 та Одеської обласної школи вищої спортивної майстерності “Олімпієць”.

Також “Коментарі” повідомляли, що спортсмени з Одеської області Дмитро Карабаджак і Аліна Шаповалова стали переможцями чемпіонату світу з вітрильного спорту, який проходив в польському місті Дзівнув. Про це повідомляє Пресслужба відділення НОК України в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися