Юні спортсмени Одеської області стали чемпіонами світу з вітрильного спорту

Всього в регаті брали участь 259 юніорів і 100 юніорок

Спортсмени з Одеської області Дмитро Карабаджак і Аліна Шаповалова стали переможцями чемпіонату світу з вітрильного спорту, який проходив в польському місті Дзівнув.

Про це повідомляє Пресслужба відділення НОК України в Одеській області.

16-річні Дмитро Карабаджак (обласна ДЮСШ з вітрильного спорту, відділення Затока, тренер – Павло Донцов) і Аліна Шаповалова (КДЮСШ №13, тренери – Олексій Каплунов, Анатолій Шаповалов) стали переможцями в класі "ILCA 6" ("Лазер Радіал") у віковій категорії "U-17". Вони досягли успіху за підсумком 12 гонок.

Відзначимо, що Дмитро також завоював срібло чемпіонату світу серед юніорів. У змаганнях виступали спортсмени від 15-ти до 18-ти років – підбивалися підсумки в категоріях "юніори" і "U-17". Всього в регаті брали участь 259 юніорів і 100 юніорок.

Змагання з вітрильного спорту орієнтовані на швидкість подолання дистанції. Стартують одночасно всі учасники змагання, проте до сигналу "Старт" вони можуть здійснювати маневри, головне не перетинати лінію відліку. Фінішна пряма складається з певної кількості буїв, які необхідно пройти у запланованому порядку та здійснити обхід їх із тих сторін, з яких передбачать організатори змагань.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що одеські спортсмени у складі жіночої та чоловічої збірних України стали переможницями чемпіонату Європи з регбі-7 у дивізіоні Trophy.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися