Одеські спортсменки стали призерками кубка світу з фехтування на шаблях

Це перша медаль збірної України в командному турнірі на Кубку світу з листопада 2019-го

Одеські шаблістки Олена Кравацька й Аліна Комащук завоювали бронзові медалі в командному турнірі на етапі Кубка світу в бельгійському Сінт-Нікласі. Вперше відразу дві одеські спортсменки піднялися на п’єдестал кубкових турнірів.

Про це повідомило Відділення Національного олімпійського комітету України в Одеській області.

У поєдинку за 3-е місце українки перемогли діючих чемпіонок світу угорок у своєму чемпіонському складі. Спортсменки вели до "+11" (20:9 після 4-х мікроматчів), потім суперницям вдалося скоротити відставання до 3-х ударів, але кінцівка все ж таки залишилася за українками. Також в командних змаганнях брала участь черкащанка Валерія Гнідашева.

picture

Це перша медаль збірної України в командному турнірі на Кубку світу з листопада 2019-го, коли в Орлеані також була завойована бронза. В особистому турнірі  Олена Кравацька вперше з 2016-го року пробилася в топ-32, програвши лише майбутній переможниці Сарі Бальзе із Франції. Аліні прийшлося суперничати із бронзовою призеркою чемпіонату світу-2022 Деспіні Георгіаду – 10:15.

XNdJuCccTC9X1q9CDcfJypL-O.jpg

Зазначимо, це був останній турнір для жіночої команди перед стартом олімпійського відбору. Чоловічій збірній України належить ще взяти участь в етапі Кубку світу в Будапешті, який відбудеться 24-26 березня. Там запланована участь двох одеських шаблістів – Андрія Ягодки і Тимура Терзі. Перший етап Кубку світу в рамках олімпійського відбору відбудеться у Сеулі 27-29 квітня.

Нагадаємо, на порталі "Коментарі" писали, як одеські спортсмени завоювали 2 золоті й 1 срібну медалі в класі "Оптиміст" на міжнародній регаті 3rd Youth Centenary Regatta 2023, яка відбулася в Італії, на озері Гарда.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися