На Одещині затримали чоловіків, які вивозили військовозобов'язаних за кордон у багажнику

Правопорушникам загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна

Одеські правоохоронці викрили двох іноземців у сприянні незаконному виїзду з України чоловіків призовного віку. Чоловіки намагалися вивезти одеситів за кордон у багажнику автомобіля.Свої послуги правопорушники оцінили в 3 тисячі доларів США. Про це повідомили в Головному управління національної поліції в Одеській області. 

Поліцейські встановили, що правопорушники - громадяни сусідньої країни віком 38-ми та 26-ти років. Фігуранти знайшли двох одеситів, які хотіли покинути країну і гарантували їм безперешкодний перетин кордону на своєму автомобілі за 3000 доларів США з кожного. Чоловіки зустрілися зі зловмисниками на виїзді з міста, де, за їхньою вказівкою, розмістилися у схованці в багажному відділенні їхньої автівки і вирушили за призначенням. У такий спосіб іноземці перевезли клієнтів через транзитну зону сусідньої країни, а поблизу державного кордону їх затримали правоохоронці.

Поліцейські під час обшуку в машині фігурантів вилучили 800 доларів США, отримані ними в якості завдатку за свої послуги, мобільні телефони та інші речові докази злочинної діяльності.

“За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили правопорушникам про підозру у сприянні в незаконному переміщенні осіб через державний кордон України порадами, вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. Підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває”, - розповів начальник слідчого відділу територіального відділення поліції Павло Гавришко.

Нагадаємо, що в Одесі поліція викрила незаконну схему перетину кордону чоловіків призовного віку. За потрапляння до сусідньої країни зловмисники брали з бажаючих уникнути мобілізації 3500 доларів США. Про це повідомили в Національній поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися