Російські окупанти тричі атакували Одесу вночі: є постраждалі

В результаті атаки пошкоджений супермаркет, багатоповерхівки, навчальні заклади, гуртожиток та аптека

Вночі 14 серпня російські окупанти черговий раз обстріляли Одещину. Як повідомили в Одеській ОВА ворог атакував Одесу трьома хвилями: двома хвилями ударних дронів, загальною кількістю 15 штук, і вісьмома ракетами типу “Калібр”, уточнив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

“Внаслідок збиття ракет, які росіяни спрямували у середмістя Одеси, уламками було пошкоджено гуртожиток одного з навчальних закладів, житловий будинок і супермаркет. Вибуховою хвилею у кількох будівлях вибито вікна, пошкоджено припарковані поруч автівки. На трьох об’єктах виникли пожежі. На місці працюють всі відповідні служби”, – повідомив Кіпер. 

Силами протиповітряної оборони всі атаки були відбиті. За словами речниці ОК “Південь”, ракети довелося збивати буквально над житловими кварталами. Внаслідок збиття ракет, які ворог спрямував у середмістя Одеси, уламками було пошкоджено гуртожиток одного з навчальних закладів та супермаркет. Крім того, вибуховою хвилею у кількох будівлях вибиті вікна та понівечені балкони, а також побито припарковані автівки. На двох об'єктах спалахнули пожежі. Вогнеборці працюють над їх ліквідацією. Водночас, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко оприлюднив фото роботи пожежників в Одесі.

“Рятувальники ДСНС упродовж ночі ліквідували наслідки ворожого обстрілу Одеси. Найбільших пошкоджень зазнав супермаркет… Крім того, пошкоджено багатоквартирні будинки, будівлі навчальних закладів, автомобілі, аптеку та гуртожиток вищого навчального закладу”, – написав він.

Обстріли Одещини 

22 червня Одеську область було атаковано безпілотними літальними апаратами типу Shahed 136/131. Більшість дронів-камікадзе було знищено силами ППО, але також було зафіксовано влучання. Про це повідомляє пресслужба ОК “Південь”.

27 червня ворог під час сильної грози та шквального вітру завдав ракетного удару по Одеській області. Ціль окупантів залишається незмінною — це портова інфраструктура області. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2345


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися