В Одесі хочуть відкрити Болгарську середню школу

Глави МЗС України та Болгарії домовилися прискорити відкриття Українського культурно-інформаційного центру в Софії і Болгарської середньої школи в Одесі

Болгарську середню школу планують відкрити в Одесі. Про це йшла мова на зустрічі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з міністром закордонних справ Болгарії Єкатериною Захарієвою, яка знаходиться в Україні з чотириденним робочим візитом, повідомляється на офіційному сайті МЗС.

Сторони обговорили розвиток економічного співробітництва, контактів, торгівлі та інвестицій між Україною і Болгарією, а також домовилися про проведення найближчим часом українсько-болгарського бізнес-форуму та Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Окремою темою обговорення стала міжпарламентська взаємодія, а також захист прав та інтересів національних меншин.

"В Україні проживає найбільша болгарська громада в світі, більше 200 тисяч чоловік. Українські болгари є частиною національного багатства України, невід'ємною складовою нашого суспільства. Ми домовилися з колегою, що будемо в конструктивному дусі вирішувати всі питання, пов'язані з освітою. Це стосується і української мови в Болгарії, і болгарської мови в Україні", - заявив Кулеба.

А щоб цей процес став більш практичним, міністри домовилися прискорити відкриття Українського культурно-інформаційного центру в Софії і Болгарської середньої школи в Одесі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися