На Одещині чоловік два роки вирощував зерно на “захопленій” землі

Правопорушнику загрожує обмеження або навіть позбавлення волі

Житель Білгород-Дністровського району з 2021 року використовував майже дев’ять гектарів земельних угідь, не маючи відповідних дозвільних документів. На “захопленій” землі він вирощував зернові культури, а потім їх продавав. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Наразі поліцейські повідомили 69-річному місцевому жителю про підозру у самовільному зайнятті майже дев’яти гектарів земельної ділянки в охоронних зонах.

“За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські під час досудового розслідування, слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у самовільному зайнятті земель в охоронних зонах. Цей злочин передбачений частиною 2 статті 197-1 Кримінального кодексу України і тягне за собою обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років. Слідчі дії тривають”, - повідомив начальник відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що поліцейські повідомили жителю Білгород-Дністровського району про підозру у знищенні вогнем двох гектарів земельних угідь. За попередньою інформацією, чоловік випасав худобу на околиці села Дивізія, викинув недопалок у стерню, чим спровокував пожежу. Про це повідомляє Головне управління національної поліції в Одеській області. 

Нагадаємо також, в Одесі правоохоронці виявили та затримали особу, яка вчинила крадіжку мопеда вартістю 24 тисячі гривень та спробувала його продати. За такі дії зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Читайте також