В Одеській опері стартує "Оксамитовий сезон"

Цього року фестиваль відбудеться 7 раз

З 24 серпня до 23 вересня 2021 року в Одеському національному академічному театрі опери та балету вкотре відбудеться фестиваль мистецтв "Оксамитовий сезон в Одеській опері". Цього року фестиваль приурочено до Дня незалежності України. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Відкриє “Оксамотивой сезон” опера Катерина, композитор Олександр Родін. Наступного дня на одеситів та гостей міста чекає концерт “Нова музика України”, а також виступ Ансамблю “Partes” лабораторії “Musica sacra Ukraine Open Opera Ukraine” з Київа.  Художня керівниця і диригентка – Наталія Хмілевська. Лекторка – музикознавиця, кандидатка мистецтвознавства, програмна  директорка Open Opera Ukraine Анна Гадецька. Матимуть змогу відвідати і оперу Турандот - останню у своїй творчості  Джакомо Пуччіні. Завершить фестиваль опера цього ж композитора - 23 вересня о 18.00 "Флорія Тоска". Детальніше про події можна дізнатися з афіші.

Раніше “Коментарі” повідомляли, театральний сезон в Одеському театрі опери та балету закінчиться прем’єрою балету для дітей "Дюймовочка". У наступному сезоні в театрі продовжать проєкти, які запустилися у 2022 році. Про це повідомила Людмила Сергійчук, помічниця генеральної директорки та художньої керівниці Одеського національного академічного театру опери та балету.

Нагадаємо, що Одеський театр юного глядача 30 липня завершив театральний сезон виставою “Джалапіта” в стилі “манкі-драма”. Як пояснила режисерка Поліна Коробейник (Булюк) в основі вистави сюрреалістичний твір Емми Андієвської - про героя Джалапіту, що мандрує світом. Єдине, що точно відомо про Джалапіту - що він добрий.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися