Понад тисячі суден вийшли з портів Великої Одеси під час “Зернової ініціативи”

Судна прямували до країн Азії, Європи та Африки

За 11 місяців роботи зернової угоди з портів Великої Одеси вийшло  понад 1000. Вони вивезли майже 33 мільйони тонн агропродукції. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Олексій Дмитренко, т.в.о. директора департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної військової адміністрації.

“За 11 місяців роботи зернової угоди з портів Великої Одеси вийшло  понад 1000 суден з 32,9 млн тонн агропродукції – кукурудзою, пшеницею, соняшниковою олією, ячменем, ріпаком тощо. Судна прямували до країн Азії, Європи та Африки. І тільки за пів року 2023 року в портах Великої Одеси було перероблено 34, 4 тонни вантажів”, – розповів посадовець.

Після припинення дії “Зернової угоди” російські окупанти атакували вже понад 30 об’єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден. Крім того, пошкоджено та частково знищено сотні тисяч тонн продовольства. 

Раніше “Коментарі” писали, що сьогодні перше судно, а саме контейнеровоз “JOSEPH SCHULTE” вийшов з порту Одеса та рухається через спеціальний тимчасовий коридор для торговельних суден до чорноморських портів України. Судно вийшло під прапором Гонконгу. Про це повідомляє Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України, Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що сьогодні вночі ворог атакував Одеську та Миколаївську області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову інфраструктуру та складські приміщення.  В Офісі Президента України розповіли подробиці нічного обстрілу Одещини. Так. керівник ОП Андрій Єрмак у своєму Телеграм каналі написав, що російські окупанти атакували безпілотниками територію державного підприємства “Ренійський морський торговельний порт” 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися