Одеський еколог повідомив, що протимінні сітки на одеських пляжах не працюють

Перелік доступних зон може змінюватися з часом, оскільки тривають перевірки та оцінка безпеки

Протимінні сітки, які обладнали на певних пляжах одеського узбережжя, за словами еколога, не працюють. В деяких місцях на пляжах Одеси вони заплуталися та не можуть бути гарантом безпеки людей на пляжах.

Обстеження провів одеський еколог Владислав Балінський, пірнувши у Чорне море. 

Попірнав на інклюзивному пляжі (Caleton) і зафіксував, що ці самі сітки не працюють. Вони заплуталися на більшій протяжності пляжу. Хочу, щоб мене правильно зрозуміли, я не проти, щоб люди могли відпочити, а бізнес заробити. Я проти того, щоб популізм та лобізм бізнесу з боку відповідальних чиновників ставив під загрозу безпеку громадян. Організуйте моніторинг морської води з можливістю віддаленого публічного доступу до бази даних, облаштуйте нормальне протимінне загородження і лобіюйте собі на здоров'я, - повідомив еколог. 

В Одесі офіційно оголосили про відкриття зон для купання та оздоровлення. Одеська ОВА підписала спільний з Командувачем оперативним стратегічним угрупуванням військ "Одеса" Едуардом Москальовим наказ про доступ людей до моря.

Де можна купатись в морі

- Пляж Калетон

- Інклюзивний пляж

- Муніципальний пляж (14 станція Фонтану)

- Пляж "Ікра"

- Пляж "Чайка"

- Муніципальний пляж (10 станція Фонтану)

Перелік зон може змінюватися з часом, оскільки тривають перевірки та оцінка безпеки. Офіційно дозволено перебування людей на пляжах з 08:00 до 20:00. Проте, зауважено, що в деяких випадках, зокрема під час повітряних тривог, виявленні підозрілих предметів або шторму рівня 2 та вище, доступ до берегових споруд, крім зон для купання, заборонено.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Речниця Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк повідомила, що рішення щодо відкриття одеських пляжів залишається тільки за місцевою владою. За словами речниці, військові детально розповіли про усі ризики.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися