Спеціалісти з Одеси продовжують відновлювати будинки на Херсонщині: що встигли зробити за тиждень

Деякі будівельні роботи вже завершені

Тривають відновлювальні роботи у постраждалих внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС громадах Херсонщини. Одеські будівельники в рамках проекту “Пліч-о-пліч” також беруть участь у ремонтних роботах. Про це повідомляє Одеська військова адміністрація. Наразі роботи тривають у Киселівці та Благодатному Чорнобаївської територіальної громади та Новодмитрівці Великоолександрівської територіальної громади.

Так, на цьому тижні будівельниками зробили: 

- у селі Киселівка завершені будівельні роботи (заміна покрівлі) по 3-х житлових будинках на суму 630 тис.грн, по 2-х будинках продовжуються роботи (монтаж нової покрівлі, ремонт несучих конструкцій будівлі), 

- в селі Благодатне завершені будівельні роботи (заміна покрівлі) по 1-му житловому будинку на суму 270 тис.грн та тривають роботи по іншому, 

- в селі Новодмитрівка тривають роботи з монтажу покрівлі та ремонту фасаду по 2-х житлових будинках на суму 1,594 млн.грн.

Раніше “Коментарі” писали, що керівник пресофісу Херсонської ОВА розповів, що визначають села для відбудови за безпековою ситуацією, бо не можуть наражати людей на небезпеку від обстрілів із танків чи мінометів.

Нагадаємо також, що у липні 2023 року в історичному центрі Одеси від обстрілів постраждало 64 пам’ятки культурної спадщини. Цим будівлям понад 100-150 років. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Олена Воробйова, начальник управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини ОВА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися