На Одещині Дунайське пароплавство готує до випробування врятований плавкран

В УДП замовили запчастини і провели великий обсяг робіт з відновлення техніки

Українське Дунайське пароплавство готує до випробування врятований  плавкран. Він може використовуватися для робіт із модернізації заводського сліпу, або для зняття кришок барж без використання портальних кранів. Але основна його задача - перевалка зернових. 

Про це повідомляє генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. 

УДП повертає активи пароплавства. Минулого року врятована від продажу будівля в центрі Будапешту. Визволені з невигідного бербоут-чартеру морські судна. Цього року повернуті з полону буксир та самохідне судно з Сербії, з Одеси витягнутий плавкран. Плавкран просто дивом встигли перегнати на Дунай. Навіть не буду розповідати як. Це драматична історія. Сьогодні така спецоперація була б вже неможливою, - повідомив Москаленко. 

СПК-1/35 потужна машина. Довжина майже 40 метрів, водотоннажність 1224 тонн, вантажопідйомність 35 тонн. Кран повернувся додому в неробочому  стані.  Але в УДП замовили запчастини і провели  великий обсяг робіт з відновлення: кранове господарство, електрообладнання, трубопроводи, насоси, силова установка, палуби.

Також пофарбовано та пред'явлено саннагляду питні танки, виконано профілактику головного та допоміжного двигунів, компресора, пускових балонів. Проведений складний ремонт головного поворотного редуктора.Механізми головного та допоміжного двигунів наразі перевіряються в роботі. Останній етап - випробування кранової частини, отримання документів Регістру судноплавства.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Українське Дунайське пароплавство звільнило флот, арештований за позовом рф. Буксир "Братислава" й самохідка "Механик Головацький" повертаються в Україну із Сербії.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися